Välkommen till Saltviks Camping

Vi är en familjär året runt camping strax utanför Grebbestad vid det fantastiska naturreservatet Tjurpannan.
Campingen ägs och drivs av familjen Ulvhammar som tillsammans med sin personal är i ständig utveckling av campingen.

Här på Saltvik är ni välkomna året runt med er husvagn, husbil och tält. I vår stugby hittar ni 22 fullt utrustade stugor som är bokningsbara året runt samt 3 st villavagnar som bjuder på fantastiska vyer med utsikt över havet.
Läs mer om våra boendeformer här.

Ta med er barnen till stranden för ett dopp i havet eller lek i någon av våra fantastiska lekplatser.
På campingen hittar ni 3 olika lekplatser.
För dig som vill vara aktiv på semestern har vi även ett  utegym vid minigolfbanan samt en träningsställning nere på stranden.
Under högsäsong har vi även strandträning för dig som vill bli starkare på semestern.

På campingen har ni även möjlighet att både äta och dricka gott på vårat populära hak, Bistro Tjurpannan. Under 2022 renoverade vi uteserveringen och det blev något helt magiskt! Uppe på terassen kan ni njuta av campingens absolut bästa utsikt och under flera av sommarens härliga kvällar kan ni även njuta av livemusik.

Ett stenkast från vår Bistro hittar ni även vår välsorterade servicebutik. Där bakas det färska frallor varje morgon och ni finner även diverse campingtillbehör, fikabröd, glass, tidningar, färskvaror och vardagliga nödvändigheter som kan behövas på er vistelse.

För dig som besöker oss och gärna vill utforska havet så har vi trampbåtar, SUP och även en motorbåt till uthyrning. Under högsäsong har vår strandkiosk Strandhänget öppet där ni enkelt kan hyra något som passar ert äventyr. I kiosken hittar ni även kulglass, enklare smörgåsar och rykande hett kaffe.

Missa inte att gå på strövtåg i Tjurpannans vackra natur som omger campingen. På naturreservatet finner ni flera olika stigar som är markerade med färger. Karta hittar ni i vårat häfte eller här. Utgår ni från campingen finns det två stigar som leder upp till naturreservatet, en vid stranden och en strax bakom receptionen.

Möjligheterna är många, vi ses!

/Familjen Ulvhammar med personal

 

Berättelsen om Saltvik

Från svenska soldater till campinggäster

Under andra världskriget låg svenska soldater stationerade i det som idag är Tjurpannans naturreservat. Dessa förälskade sig i de fantastiska omgivningarna och efter krigets slut så tog de med sig sina familjer hit och slog upp sina tält. Ju fler människor som kom desto mer ökade behovet av faciliteter. Fiskarbröderna Erik och Axel Karlsson, som var bosatta i området, inrättade kallvattenduschar och torrtoaletter. Med åren ökade antalet besökare och kraven på bekvämlighet blev allt större, kallvatten byttes till varmvatten, torrtoaletter mot vattentoaletter, el drogs fram till platserna och en kiosk och ett gatukök byggdes. Nu har gatukök blivit restaurang och kiosk till servicebutik och campingen förändras ständigt med tiderna. Efter bröderna Karlsson tog systersonen Dick Ulvhammar över taktpinnen 1977, de senaste åren har även hans son Joakim och hans fru Elin varit med i driften av campingen.