Aktiviteter

Kolla in alla våra aktiviteter här på Saltvik, vad tycker ni om att göra?

Träning

Strandträning

Börja dagen på bästa sätt – svett, skratt och endorfiner! Vi kör högintensiv träning blandat med rörlighet till skön musik. Elin som håller i passen är ej utbildad PT men har ett brinnande intresse för OCR – Obsticle Course Race så bli ej förvånade om det dyker upp dunkar, däck eller liknande. Passet passar för alla. Rekomenderad ålder fr. 11 år. Ta med vattenflaska och handduk.

Löpning

Häng med ett gäng glada motionärer och upptäck nya stigar i närområdet. Passet består mest av löpning men ibland kan det tillkomma en och annan kroppsviktsövning och vi använder även naturen som redskap. Saltviksbussen levererar även kettlebells till vissa platser. Vi möts på bestämd plats.

Bootcamp

Vi joggar tillsammans i grupp på klipporna i det fantastiska naturreservatet Tjurpannan. Längs med vägen stannar vi är gör enklare övningar som situps, knäböj och armhävningar. Passar de flesta, sträckan vi springer är ca 5 km. Vi möts vid receptionen.

SUP

Har ni inte testat Stand Up Paddle Board? Gör det! Sup är som en surfbräda, fast utan segel. Istället har man en paddel och paddlar sig framåt. Ta en tur ut i viken och njut av underbara Bohuslän på bästa tänkbara sätt.

Minigolf

Inget knussel och inga konstigheter, en klassisk 9-hålsbana, må den bäste vinna!

Tips! Vill de minsta inte vara med så har vi en hoppkudde precis bredvid golfbanan.

Lekplatser

För de allra minsta barnen har vi en liten lekplats i anslutning till stugbyn. För de lite äldre så har vi en något större lekplats nere vid stranden. Missa inte heller våran omåttligt populära hoppkudde som ni hittar vid minigolfbanan.

Trampbåtar

För er som vill ta er ut i viken och få lite havsluft kan vi varmt rekommendera er att hyra en trampbåt, i dessa kan ni vara upp till 5 personer. Är ni många personer? Hyr två trampbåtar och se vilka som kan trampa snabbast ut till sjöbodarna och tillbaka till stranden!

Pris för trampbåt: 150:-/timme

Barnklubb

I vår Barnklubb, Mackeklubben hittar vi på olika bus och aktiviteter flera gånger i veckan. Gillar du att pyssla, gå på skattjakt, tävla i 5-kamp, spela boll, leka strandlekar m.m? Då måste du hålla utkik i vår evenemangskalender om när de olika aktiviteterna äger rum.

LÄS MER

Detta händer på Saltvik

Kolla upp vad som händer på Saltvik och i området runt omkring.

Aktiviteter i närheten

I samhället Grebbestad med omnejd och runtom i Tanums kommun erbjuds en uppsjö av olika aktiviteter och arrangemang. Hitta något som passar er!

Vandra

Bohuslän erbjuder många fantastiska vandringsmöjligheter i olika miljöer. Och en av våra favoriter råkar ligga precis runt hörnet. Klipporna på Tjurpannas naturreservat och de storslagna vyerna är svårslagna.

Från stranden på Saltvik kan man promenera rakt ut i reservatet och följa en av de flera markerade lederna, hämta gärna en karta i våran reception!

Shoppa

Om regnet skulle komma på besök så kan det vara läge att ta sig en liten shoppingtur. Grebbestad erbjuder många små gemytliga butiker som är väl värda ett besök. Ca 12 km ifrån Saltvik hittar ni Tanum Shoppingcenter med ett blandat urval av butiker och matställen. Strax utanför Grebbestad centrum ligger nordens största sportbutik, Sportshopen.

Uppleva

Skärgårdsidyllen erbjuder allt ifrån guidade kajakturer till yoga på både hav och land.

Hos Bröderna Klemmings Dyk kan man boka dykutfärder, högfartssafari och sälsafari.

Äta

Bästa stället att äta på är, såklart, våran egen Saltviks Bistro och Bar 🙂

Men vi rekommenderar även att ni tar en tur till Grebbestad och provar en eller flera av alla de fina restauranger som finns där. Här hittar ni ett urval.