Saltviks arbete med miljö och hållbarhet

 

 

Har du förslag på vad vi kan göra för att öka vårt hållbarhetstänk?

Skicka ett mejl till info@saltvikscamping.se

 

 

 

 

 

 

 

Vi på Saltviks Camping arbetar konstant för att minska verksamhetens negativa påverkan på både miljön och människan. Miljön är viktig för oss och här nedan kan ni läsa mer om vad vi gör för att minska påverkan på vår kära miljö.

– Vi uppmanar alla våra gäster att panta så mycket som möjligt genom att ha behållare från PantaMera uppställda på flera platser inne på campingens område. Alla pant som samlas in går oavkortat till Barncancerfonden. Under 2021 samlade vi tillsammans in 30 766 kr och 2022 samlade vi in hela 39 151 kr! Tack för att ni skänker er pant till Barncancerfonden.

– På Campingen har vi 2 sopsorteringsstationer med behållare för papp, plast, metall, tidningar, färgat/ofärgat glas och pant.

– Hela anläggningen är försedd med lågenergilampor. I våra servicehus tänds samtliga lampor med rörelsesensorer för att spara på energi.

– Vid receptionen har vi en laddningsstation med 3 laddstolpar för totalt 6 st elbilar.

– Väl inne på campingen transporterar vi oss i största möjliga mån till fots eller med cykel. Personalen använder eldrivna fordon för att transportera sig samt vid städ och sophantering.

– Till städning och rengöring använder vi endast miljömärkta rengöringsmedel.

– I vår restaurang och butik arbetar vi aktivt för att minska matsvinnet och använda så mycket av alla råvaror som möjligt. Vi sopsorterar även allt vår emballage från både kök, servering och butik.

– På restaurangen använder vi engångsprodukter utifrån miljömärkta val och undviker plast i den mån vi kan.

– På Saltviks Camping är vi även måna om vår personal och har en teamwork-känsla. Särbehandling, mobbning eller någon form av särbehandling eller utanförskap är inte accepterat. Vi har även schyssta arbetsvillkor där arbetsplatsen skall vara inkluderande och rättvis.

– Vi gillar att utvecklas och se vår personal utvecklas både i erfarenhet och i sig själva. Därför anställer vi många unga och ger dem en bred erfarenhet inom yrkeslivet och utbildar även personalen inom flera områden.

– Vi prioriterar att välja lokalt –  I den mån vi kan anställer vi personer med boende i närområdet, handlar från lokala butiker och anlitar lokala hantverkare vid projekt.

–  Vi är måna om naturen och naturreservatet som omger campingen. Vi bevarar naturen som den är!