Träningstips & trix

Horisontella Bars

De horisontella barsen finns i 3 olika höjder. I den lägsta barsen kan man bland annat göra stående rodd (se bild 2&3)
Den högsta barsen är perfekt för att antingen bara hänga och öva på uthålligheten men även göra knälyft (se bild 4) och chins (se bild 1).

Pressar

Här kan ni göra många olika typer av pressar. Allt från axelpress och enarmspress (se bild 1&2) till triceps pressar (se bild 3&4).
Vid axelpressarna använder ni den rätta sidan på maskinen men vid triceps går ni till andra sidan och använder er av motsatsen.
Denna maskin finns i två olika tyngder, en lätt och en tung. För att se skillnad på dem kolla om det är en respektive två järnstänger på maskinen.

Benböj

Den optimala maskinen för att göra squats, eller benböj som man också kan säga. För lite extra avancerat kan man även lägga till att göra en axelpress i kombinationen (se bild 1, 2 & 3). Den övningen kan jämföras med thrusters, en vanlig övning inom crossfit.
För att låta ryggen jobba lite går det även utmärkt att göra rodd (se bild 4&5). Se till att ni verkligen aktiverar skulderbladen och kommer åt ryggens muskler ordentligt.

Bänkpress

Stationen med liggbänk är tänkt för bänkpress. Här kan ni även vara lite flexibla och använda bänken till att göra till exempel armhävningar (se bild 1&2). Klassiskt är självklart bänkpressen där man ligger på bänken med stången i brösthöjd, har armarna axelbrett/bredare för att trycka upp vikten och känna kontakten med bröstmusklerna (se bild 3&4).
Det går även att sätta fötterna på bänken om det är svårt att nå ner till marken eller för att hitta en bättre kontakt med era muskler.

Latsdrag

Battlerope

Storfavoriten eller mardrömmen… Battlerope!
Här kan ni välja att stå rakt och slå vartannat rep i backen eller båda rep samtidigt i ungefär samma position som när man stakar i längdskidor
(se bild 1).
För att aktivera magmusklerna kan ni även arbeta mer sida till sida (se bild 2).
För ytterligare en avancering och lite mer tyngd kan man även stå i en position med ett ben böjt och arbeta med varannan arm (se bild 3&4).